Jeg sier at jeg bygger alle nettsider responsive eller mobilvennlig, men hva betyr det og har man bruk for det? Det korte svaret er Ja. Det lengre svaret finner du lenger ned her i blogginnlegget.

Hva betyr det å ha en responsiv eller mobilvennlig nettside?

Det å ha en responsiv eller mobilvennlig nettside betyr at nettsiden responderer og tilpasser seg etter skjermen på den enheten som besøker den. Kort og greit en mobilvennlig nettside.

Mange gamle nettsider er ikke det i dag og da opplever de som besøker en slik nettside at bokstavene er veldig små, menyen ikke er tilpasset en mobilbruker og heller ikke annet innhold.

Det blir fort frustrasjon ut av dette og dette fører til at man mister kunder og besøks trafikk til nettsiden. Kundene og besøks trafikken går da til en nettside som kan tilby dem det de er ute etter.

Hvorfor ha responsiv/mobilvennlig nettside og er det nødvendig?

Det å hindre i å miste kunder er en god nok grunn til å ha det. Men la meg forklare deg det litt bedre. En nettside er ikke noe særlig verdt uten trafikk og når trafikken begynner å komme, bør nettsiden være klar til å gi alle besøkende en god brukeropplevelse. Smarttelefoner i dag står for en tredjedel av all trafikk på nettet. I oktober 2016 kom 51.3 % av all trafikk til nettsider på verdensbasis gjennom smarttelefoner og nettbrett. Resten på 48,7% kom fra ordinære datamaskiner.

responsiv nettside

 

«Dette bør være en vekker for alle småbedrifter, handelsfolk og profesjonelle til å gjøre sine nettsider mobilvennlige. Mange nettsider er ikke det» – sa den administrerende direktøren av Statcounter, Aodhan Cullen, den gang.

Tallene og illustrasjon er hentet fra Statcounter sine nettsider.

Og jeg er helt enig med Cullen. Brukerne og kundene dine ønsker rett og slett en mobilvennlig nettside. For ikke alle har tid til å sette seg ned for å bruker en datamaskin, når de trenger informasjon raskt. Da er det oftest mobilen eller nettbrettet som blir brukt. Da bør nettsiden din klare å håndtere disse enhetene.

Så nå håper jeg at du forstår litt mer om hva en responsiv/mobilvennllig nettside er og hvorfor du bør ha det.

Har du lest mitt forrige blogginnlegg?

Hvis ikke finner du det her: Hvorfor du trenger å promotere din bedrift på Internett?

Ta gjerne kontakt med meg hvis du ønsker å gjøre din nåværende nettside responsiv/mobilvennlig.

Jeg har erfaring med webdesign for bedrifter og holder til i Sarpsborg i Østfold.